+4 021 402 3927; +4021 402 3935

Distinsa colega / Stimate coleg,

Va scriem din partea Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor a Universitatii Politehnica din Bucuresti. Dorim sa va informam cu privire la cateva din initiativele pe care le-am demarat din acest an, in vederea sporirii numarului si calitatii studentilor facultatii noastre, actiune in care va solicitam sprijinul.

Suntem o facultate de stat, cu traditie indelungata (peste 80 de ani), care a dat tarii si lumii specialisti de renume in toate domeniile ingineriei chimice si de proces, cu toate ramurile sale (petrochimie, medicamente, coloranti, materiale, biochimie, polimeri, chimie alimentara). Infrastructura didactica, desi veche, se situeaza la un nivel foarte bun – in conditiile Romaniei. Dispunem insa de dotari de top in domeniul cercetarii stiintifice de profil, ceea ce ne-a permis ca la ultima evaluare comparativa a universitatilor din lumea intraga clasarea – pentru domeniul de inginerie chimica – in top 100 ca numar si calitate a publicatiilor.

Cel mai important atu al nostru il constituie corpul profesoral – un colectiv entuziast, dinamic si valoros; ati avut poate ocazia sa auziti de noi sau chiar sa intrati in contact cu noi, cu prilejul diverselor colaborari pe care le-am avut cu invatamantul preuniversitar – un singur exemplu: proiectul POSDRU ”e-Chimie”, in care am instruit aproape 3000 de profesori de chimie, fizica, biologie si tehnologii din intreaga tara, pentru utilizarea tehnicilor informatice in predarea chimiei.

Am decis ca, incepand cu anul acesta, sa diversificam modalitatile prin care ne putem face cunoscuti in randul elevilor de liceu – daca in ultimii ani am organizat diverse concursuri profesionale, cum ar fi ”Nenitescu” sau ”Cum se face”, pregatirea elevilor olimpici, vizite in laboratoarele facultatii cu ocazia ”Saptamanii altfel” (care coincide, de cativa ani, cu ”Saptamana portilor deschise”). Am incheiat, cu ocazia acestor vizite, numeroase parteneriate de colaborare cu unitatile de invatamant preuniversitar, prin care ne angajam sa raspundem la orice solicitare de sprijin.

Dorim sa extindem posibilitatea ca dvs. si elevii dvs. sa puteti vizita laboratoarele facultatii noastre, sa participati la demonstratii practice, sa efectuati eventual lectii la sediul nostru, in cursul saptamanii sau chiar in week-end. De asemenea, dorim sa infiintam o sectiune speciala a concursului ”Cum se face”, destinata strict elevilor din ultimii ani de liceu – iar cei cu rezultate deosebite vor avea prioritate la admiterea in facultatea noastra. Putem, la solicitarea dvs., sa venim la sediul unitatii dvs. de invatamant, pentru a sustine conferinte si dezbateri asupra unor domenii alese de dvs. din cadrul chimiei, ingineriei chimice, ingineriei de proces in general.

Asteptam solicitarile dvs. in oricare dintre aceste directii.

Noutati

21
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Variatia volumului la formarea solutiilor", la sectiunea Chimie Fizica.

18
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Obtinerea de uleiuri esentiale si imobilizarea lor in matrici polimerice", la sectiunea Chimie Organica.

18
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Obtinerea de sapunuri speciale", la sectiunea Chimie Organica.

18
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Studiul cinetic al unei reactii de ordin 1", la sectiunea Chimie Fizica.

18
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Pila de combustie hidrogen – oxigen ca sursa de energie pentru un autovehicul electric miniaturizat", la sectiunea Electrochimie.

14
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Modificarea suprafetelor de titan in scop decorativ", la sectiunea Electrochimie.

11
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Obtinerea unui biocompozit ceramic pe baza de hidroxiapatita obtinut prin metoda sol-gel", la sectiunea Chimie Anorganica.

11
01/2016

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Obtinerea de magnetita", la sectiunea Chimie Anorganica.

11
12/2015

Sambata, 12 decembrie 2015, va avea loc, incepand cu ora 11:00, in campusul "POLIZU" al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, simpozionul "Chimia, arta intre stiinte".

10
12/2015

In portofoliul de lucrari de laborator a fost adaugata lucrarea "Estimarea duratei de viata a acumulatorilor din laptopuri si telefoane mobile", la sectiunea Electrochimie.